Skupinski popis velike uharice na Štajerskem

Pretekli petek smo na Krasu s številnimi prostovoljci in varuhi velike uharice popisali našo največjo sovo. Tudi letos je Gugalnica združila prijetno s koristnim, zato bomo dogodek prihodnji vikend ponovili – na Štajerskem.

Štajerska sekcija DOPPS vabi na družabni skupinski popis velike uharice na območju Celja! Popis bo potekal v soboto, 11. marca, pod vodstvom Tomaža Miheliča. Zborno mesto bo ob 16. uri pri župniji Ljubečna v Leskovcu, v neposredni bližini avtocestnega izvoza Celje Vzhod. Tu se bomo razdelili v skupine in odpravili na popisne točke.

Po popisu se bomo ponovno zbrali in ob 19:30 prisluhnili predavanju Tomaža, temu pa bo sledilo druženje.

Dogodka se lahko udeleži prav vsak, saj popis velike uharice ne zahteva posebnega predznanja. Vse potrebno vas naučimo pred popisom. V primeru hladnejšega vremena priporočamo toplejša oblačila, saj se na popisnih točkah stoji in posluša cca 1 uro, med 17:40 in 18:50. Za povratek s točke vam bo prav prišla naglavna ali kakšna drugačna svetilka.

Zaradi lažje koordinacije vas prosimo, da se na popis prijavite na e-mail: matej.gamser@gmail.com ali na telefon 051 235 375 najkasneje do petka, 10. marca. Vsem prijavljenim bomo pred popisom poslali še natančna navodila.

V primeru slabega vremena bo popis prestavljen, o čemer bomo prijavljene obvestili.

Možnosti, da “v živo” spoznate uharico, so prav na Štajerskem zelo velike! To dokazuje uspešnost preteklih popisov. Poleg tega vsako leto odkrijemo kakšen nov teritorij, kar je dokaz več, da celjski okoliš zelo ustreza največji sovi na svetu. Pridite, in se prepričajte!” je povedal Matej Gamser, organizator popisa.