Vranjek Ari na 26. britanskem sejmu opazovanja ptic

Vranjek Ari

Naslovnica slikanice “Vranjek Ari in njegovo prvo potovanje”

Britanski sejem opazovanja ptic »British Birdwatching Fair« je največji svetovni dogodek, posvečen naravi, prostoživečim živalskim in rastlinskim vrstam. Letošnji, že 26. sejem, je pretekli konec tedna, od 15. do 17. avgusta 2014, potekal v naravnem rezervatu Rutland Water v Angliji.

Na letošnjem dogodku se je predstavil tudi naš vranjek Ari v slikanici »Vranjek Ari in njegovo prvo potovanje«, ki je nastala v okviru projekta SIMARINE-NATURA. Slikanico v angleškem jeziku so delili na BirdLife-ovi stojnici, kjer so predvajali tudi kratko predstavitev tega projekta.

Tridnevni sejem sicer vsako leto pritegne veliko število ljubiteljev ptic in narave, lani kar 350 podjetij in organizacij ter 22.000 obiskovalcev (letošnji podatki še niso objavljeni). Vse večje zanimanje dokazuje, da je skrb za naravo vedno bolj prisotna med ljudmi in da lahko s skupnimi močmi pripomoremo k varstvu narave.

Na sejmu zbirajo tudi denarna sredstva, ki so jih letos namenili BirdLife-ovemu globalnemu programu za morske ptice. Mednarodni organizaciji BirdLife International, katere partner je tudi DOPPS, bodo tako pomagali varovati svetovna morja in oceane.

Več o dogajanju na sejmu preberite tukaj (prispevek je v angleškem jeziku).