Obisk dekanje Acharya Narendra Dev College

14.septembra 2017 smo imeli posebno priložnost predstaviti naše delo v naravnih rezervatih dr. Savithri Singh, ki je dekanja univerze Acharya Narendra Dev College, ta pa spada pod Univerzo v Delhiju v Indiji.

Savithri je navdušena ornitologinja in se je med strokovnim obiskom Slovenije odločila obiskati Iški Morost in Škocjanski zatok. V Sloveniji je v okviru bilateralnega SLO-IND projekta (Ocena izpostavljenosti in vplivov na zdravje kot posledica onesnaženja zraka in Hg kontaminacije na obremenjenih območjih v Indiji in Sloveniji) na Institutu Jožef Stefan obiskala Odsek za znanosti o okolju, kot predavateljica pa se je v Ljubljani udeležila tudi 2. svetovnega kongresa o prosto dostopnih izobraževalnih virih. Več o njenem delu je dostopno TUKAJ. Obe območji sta jo navdušili, posebej pa Škocjanski zatok z izvrstnimi možnostmi za opazovanje ptic. Na terenu v Zatoku smo srečali dve skupini otrok, ki jih je vodila neutrudna Bojana. Naša gosta je nagovorila učence in poudarila pomen zavarovanih območij tako za varstvo narave kot za izobraževanje. Velikokrat je žal tako, da nam domače vrednote odstrejo šele tujci.

Savithri je nagovorila učence in poudarila pomen zavarovanih območij tako za varstvo narave kot za izobraževanje. Foto: Damijan Denac