Pomagajte nam zbrati fotografije za Atlas ptic Slovenije

Novi ornitološki atlas gnezdilk SlovenijeVse zainteresirane fotografe vabimo k sodelovanju in soustvarjanju nove knjige Atlas ptic Slovenije, ki jo pripravljamo na društvu. Svoje fotografije slovenskih vrst ptic gnezdilk nam prosimo v izbor pošljite do 22. avgusta.

Opis iskanih fotografij

V knjigi bo ob opisu vsake vrste ptic objavljena tudi njena fotografija. Namen fotografije je, da bralcem čim bolje predstavi določeno vrsto ter jih nad njo navduši. Iščemo torej fotografije, na katerih je ptica lahko v prvem oziroma osnovnem kadru, v jati ali v letu, njen portret, fotografije para skupaj in podobno. Prednost pri izboru bodo imele fotografije ptic, ki so bile posnete na območju Slovenije.

Seznam vrst ptic (pdf, xlsx)

Za objavo potrebujemo fotografije, ki so po daljši stranici velike vsaj 2500 slikovnih pik (pixel), večji formati pa bodo omogočali boljše kadriranje. Format fotografije v knjigi bo praviloma ležeč, zato je zaželjeno, da izbirate motive, ki omogočajo takšne izreze. Zaželeno je, da poslane fotografije niso obdelane in da ptica na fotografiji ne sega “od roba do roba”.

Način oddaje

Avtorje prosimo, da nam fotografije pošljejo najkasneje do 22. avgusta. Fotografije pošljite v polni resoluciji po elektronski pošti na naslov sumrada.tanja@gmail.com. V kolikor boste poslali večje število datotek uporabite WeTransfer ali katerega od sorodnih spletnih programov. Prosimo vas, da v imenu poslanih datotek zapišete ime avtorja in ime vrste (npr. divjipetelin_01_TomazMihelic). Z oddajo fotografij avtor dovoljuje brezplačno objavo teh fotografij v novi knjigi Atlas ptic Slovenije.

Končni izbor fotografij bo opravila komisija, ki jo bo imenoval uredniški odbor. Ime vsakega od avtorjev, ki so prispevali fotografije, bo v knjigi navedeno neposredno ob objavljeni fotografiji.